Nagy Feró Letenyén született 1946 janu&aacut Zene letöltés, Ingyenes programok letöltés, karácsonyi ingyenes szoftverek letöltése, ingyenes zenék letöltése, mp3, ingyenes játékok letöltése. Teljesen ingyen!" /> Nagy Feró teljes koncert felvételek mp3-ban | ingyen letöltés, ingyenes letöltés, karácsony, letöltés, zene, program, játék, mp3

Nagy Feró teljes koncert felvételek mp3-ban

Nagy Ferót nem kell bemutatnom senkinek, most itt a lehetőség, hogy 4 teljes koncertfelvételt letölthess mp3-ban.

Nagy Feró Letenyén született 1946 január 14.

-én, erdélyi menekültként. Tanulmányait a Kandó Kálmán Mûszaki Főiskolán fejezte be. 1963-tól 1970-ig a Richmond Heads majd a Zárvatermok tagja. Csuka Mónikával 1970-ben megalapítja a Beatrice zenekart, ami alakulásakor az egyetlen nõi beat-zenekar volt az országban. A kezdeti siker (Gyere kislány, gyere) ellenére nem úgy alakult a nõi Beatrice sorsa, ahogy azt képzelték.

Feró 1978-ban elindította ismét a Beatricét, amelynek a frontembere lett. Az újraalakult Beatrice rockzenét játszott, és nem tartozott a rendszer szolgálói közé. Nagy Feró útlevelét bevonják. A rendszer lehetetlenné teszi a zenekar mûködését. 1981-ben a zenészszervezetek is teljesen elhatárolódnak a Beatricétől – a vezetés kérésére. Ekkor feloszlik a zenekar.

Feró ekkor megalapítja az Õs-Bikini-t, amelynek 1981-től 1985-ig a frontembere, majd D. Nagy Lajos lép a helyére.
1985-tõl 1987-ig szólista. A Rock Színház Hair musical elõadásán Berger szerepét játsza. 1986-ban átdolgozza a Hamletet. Az Egyetemi színpadon mutatják be tíz napon keresztül.

1987-ben ismét újraalakítja a Beatrice zenekart. Ezután már sikeres lesz a zenekar, több dalukkal átírják a slágerlistákat.
1989-től a Garázs mûsorvezetője. A mûsor igyekezett összefogni a problémákkal küszködõ fiatalokat, továbbá lehetõséget nyújtott amatõr zenekaroknak a bemutatkozásra. Az adás rendkívül népszerû lesz, és 1989-ben Állami Díjjal tüntetik ki. 1992-ben fejezõdik be.
Feró ez idõ tájt a Musica Hungarica könnyûzenei fesztivál, majd a Rockkalapács munkatársa és műsorvezetõje. A Ford Farlaine kalandjai címû film szinkronhangja ("Eszem-faszom megáll").

1990-ben köztársasági elnök - jelölt. ("Szakad országnak szakadt elnököt!")
1992-tol a Magyar Rockszövetség társelnöke.

Feró a rendszerváltás után nem találja a helyét. A kezdeti liberális beállítottság után a jobboldal mellé áll. A Beatrice több felállását is a politikai ellentétek feszítik szét. Feró Miép-tag lesz, ekkor egyre több fellépést vállal a párt színeiben.

1994-ben Új Beatrice néven ismét összehozza a zenekarát, ám a régi közönség már nem tolerálja Feró új stílusát.
1999-ben szakít a Miép-pel és végérvényesen abbahagyja a politizálást.

Napjainkban Feró és zenekara egyre több helyre kap meghívást, és ismét rengetegen járnak a koncertekre.
2004-ben kiadja válogatássorozatának I. CD-jét Antológia címmel, melyet 2005-ben követ a folytatás.
2005-ben jelenik meg önéletrajzi könyve Boldog szép napok... címmel, melyben az 1978 és 1983 közti személyes élményeit írja le.

Az új évezred első évtizede sűrű koncerzetéssel telik, 2008-ban megvalósul a 30 éves Beatrice-buli a PeCsában. A koncertfelvétel 2009-ben megjelenik DVD-n.

2010 fontos év a zenekar és Feró pályafutásában. Az év elején Feró átszervezi a zenekart, ezzel új lendületet adva a Beatricének és saját magának. 2010 nyarán Ferót MTV Iconná választják, s egy nagyszabású koncerten ünneplik a siófoki Coke Club-ban, melyen fiatal(abb) zenekarok (pl. Kalapács, Copy Con, Depresszió, stb.) adnak elő Beatrice-feldolgozásokat. Ezévben jelenik meg a Nagy Feró Könyv, melyet Zoltán János írt, Oláh Tamás segítségével. 2010 második felében Feró mentorszerepet vállal az RTL Klub új zenei tehetségkutatója, az X-Faktor első szériájában - melyet mentoráltja, Vastag Csaba nyer meg.

2011 is jelentős a megfiatalodott Beatrice és Feró életében. Májusban megjelenik az új lendületet bemutató korong, Vidámság & Rock'n'Roll címmel...

forrás: nagyfero.hu

KOLOZSVÁR 2004  / 95 MB
CSENGER 2006 / 33MB
FEHÉRGYARMAT '06 / 31 MB
FEHÉRGYARMAT '07 / 80 MB