Internet Explorer 9 letöltés

Megjelent az Internet Explorer legújabb verziója a 9-es. Már le is töltheted és kipróbálhatod az új funkciókat, ráadásul magyar nyelven.

 

letöltés

 

 

Újdonságok az IE9-ben:

1.      Böngészőfelület – Az IE9 új felhasználói felülete maximalizálja a weblapok számára rendelkezésre álló helyet, mivel alapértelmezés szerint minden eszköztár ki van kapcsolva, a címsort és a keresőmezőt pedig összevonták. A kedvencek gombja, valamint a kedvenc webhelyek és az előzmények sávja a jobb oldalra került, a kezdőlap és az eszközmenü menügombja mellé. Alapértelmezés szerint az állapotsor is le van tiltva, a böngésző az állapotüzenetek nagy részét a weblap alsó részén felbukkanó értesítési sávban jeleníti meg.

2.      Letöltéskezelő – A böngésző új letöltéskezelőt kapott, melyben megtekinthetők a korábbi letöltések, azok mentési mappája, valamint egy alapértelmezett mentési mappa is megadható. A böngészőablakok túlnyomó részéhez hasonlóan a letöltéskezelő ablaka is saját keresősávval rendelkezik, ami az ablak jobb felső sarkában helyezkedik el. A letöltéskezelő a CTRL+J billentyűparanccsal is megnyitható. Ha a böngésző elkezdi egy fájl letöltését, az IE ablakának alján felbukkan egy letöltési sáv, melyen a felhasználó választhat, hogy menti vagy futtatja a fájlt, illetve szüneteltetheti, megszakíthatja és megtekintheti a folyamatban lévő letöltéseket. Ha a böngészőt fájlletöltés közben zárja be, a letöltés csak átmenetileg szakad meg, és az IE következő megnyitásakor folytatódik.

3.      Bővítménykezelő – A Bővítménykezelő megjelenése csak kismértékben változott, azonban a háttérfunkciók teljes megújuláson estek át. Ez igaz a felhasználóval folytatott párbeszédre is. Az első indításkor megjelenik egy értesítés, mely felkínálja a felhasználónak a szükséges bővítmények engedélyezését. A „Disable Add-ons” (Bővítmények letiltása) gombra kattintva megjelenik az IE teljesítménytanácsadója (Add-on Performance Advisor ablak). Az IE lefagyása vagy lelassulása esetén az értesítési sáv tájékoztatja a felhasználót, hogy mely bővítmények okozhatják a tapasztalt problémákat. Ha új bővítményt telepít, a böngésző következő indításakor az IE9 egy felbukkanó ablakban megjeleníti a telepített bővítmények listáját. A felhasználónak ebben a listában külön engedélyezni kell a frissen telepített bővítmény használatát.

4.      Változások a színfalak mögött – Az IE9 a grafikus processzort is igénybe veszi a HTML5 szabvány által támogatott multimédiás elemek megjelenítéséhez, ami lehetővé teszi például a zenék és videók nagyon gyors lejátszását. A Chakra névre keresztelt új JavaScript-motor révén nő a JavaScript-kódot használó weblapok betöltési sebessége. Csökkent továbbá az általános memóriahasználat és az energiafogyasztás mértéke is, ami a hosszabb akkumulátor-élettartam mellett a kevesebb memóriával rendelkező számítógépeken is jobb teljesítményt tesz lehetővé.